Isporuka širom Crne Gore, za 2-3 radna dana.

Besplatna isporuka za kupovinu u iznosu preko 30,00 EUR

Plaćanje kreditnim karticama, pouzećem i avansno.

THE NUTRITION THE NUTRITION ACETYL L CARNITINE UNISEX

THE NUTRITION THE NUTRITION ACETYL L CARNITINE UNISEX

Već od 23,99 € Normalna cijena 29,99 €
Šifra artikla
SUP-P2028
-20%
Ušteda: 6,00 €
Akcijska cena važi od 23.05.-31.05. do 23:59 i odnosi se isključivo na online kupovinu!

Uz Đak&Spot karticu povrat od 3 do 10 % na osnovu godišnje (kategorija kartice) i trenutne kupovine (iznos artikla).

 
Dodajte na listu želja

THE Acetyl  L-Carnitine omogućava prenos dugo-lančanih masnih kiselina i triglicerida u mitohondrije.
Na ovaj način, povećava i ubrzava sagorijevanje masti, a sa time mišićima dovodi energiju, koja nam je potrebna za intenzivan trening.

Specifikacija

Kategorija:

AKSESOAR

Brend:

THE NUTRITION

Godina:

2024

Kategorija:

SPOT

Potkategorija:

TRENING

Pol:

UNISEX

Vrsta proizvoda:

RECOVERY

Opis

THE Acetyl L-Carnitine je acetil estar aminokiseline L-karnitina. Ima slične funkcije u organizmu kao karnitin, ali se brže i efikasnije apsorbuje i prenosi krvotokom, jer lakše prolazi kroz ćelijsku membranu. Ova aminokiselina je, kao i karnitin odgovorna za transport dugih lanaca masnih kiselina u ćelije gde se proizvodi ATP, ćelijska energija. Smatra se antikataboličkim agensom, ali značajnija mu je uloga u unapređivanju kognitivne funkcije i memorije. Na mozak djeluje slično kao fosfatidilserin, preko raznih mehanizama koji štite ćeliju od razornog uticaja procesa starenja. Jedna od najvažnijih funkcija acetil L-karnitina je prenošenje masnoća u ćelijske mitohondrije, gdje se u procesu oksidacije sagorijevaju oslobađajući energiju.

Isto to radi i sam karnitin, ali ALC obezbjeđuje acetil grupu zahvaljujući kojoj tzv. acetil koenzim A, ključni metabolički posrednik, može da se regeneriše, što ima za rezultat transport metaboličke energije i povećanje ćelijske aktivnosti. Acetil grupa još omogućava bolju rastvorljivost u vodi, što ima za posledicu ne samo lakše kretanje unutar ćelije, već i kroz njenu membranu, pa i kroz cio organizam. Tako ALC može da dospe i do djelova organizma gdje sam L-karnitin ne može.

Acetil L-karnitin se koristi i za poboljšanje kognitivne funkcije mozga jer učestvuje u produkciji ključnog moždanog transmitera, acetilholina, a može takođe da bude donator acetil grupe za brojne biohemijske reakcije. Značajan je i u zaštiti zdravlja i funkcije srca. Ima antioksidativno dejstvo i usporava odumiranje ćelija. Kako organizam stari, tako nivo acetil L-karnitina opada, ali se može povećati blagovremenom suplementacijom. Znatno bolje djeluje, u cilju podmlađivanja organizma, sa alfa-lipoinskom kiselinom. Acetil L-karnitin se koristi za:

– problemi sa pamćenjem i senilnošću, naročito kod starijih osoba
– štiti srce i preventiva je srčanim problemima
– podmlađuje organizam
– kao podrška terapiji Alchajmerove bolesti

U brojnim istraživanjima su upotrebili L-Carnitine kao dodatak programu za smanjenje tjelesne masti. Rezultati su pokazali, da proizvod osjećajno smanjuje indeks telesne mase i količinu masnih obloga, a istovremeno pomaže kod dobijanja čiste mišićne mase.

THE  Acetyl  L-Carnitine poseduje samo najčistije sastojke, bez punjača ili aditiva, što omogućava optimalnu absorpciju i najbolje rezultate.

Mišljenja

Napišite vlastitu recenziju
Recenzirate:THE NUTRITION THE NUTRITION ACETYL L CARNITINE UNISEX
Vaša ocjena
 

 

Dostava na adresi za 2 radna dana

Besplatna dostava

za porudžbine preko 30 eura

Zamjene i povrati dozvoljeni u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke.

Izvadi loyalty karticu uživaj u sakupljanju i trošenju bodova!

Đak Sport DOO Podgorica ©2024 Sva prava zadržana. Izrada SmartWeb Izrada Smart Web